A-kirjaimella alkavat roskaelokuvat : After Last Season (2009)


After Last Season (2009)

Roskaelokuvien klassikko The Room onnistui hankkimaan pientä suosiota tällekin elokuvalle. IMDB sivustolla oli aikoinaan keskustelufoorumi, jossa The Room elokuvan vanavedessä keskusteltiin myös muista roskaelokuvista. Yksi mainituista oli After Last Season, Mark Regionin vuonna 2009 julkaisema elokuva.

After Last Season IMDB-sivustolla:
https://www.imdb.com/title/tt1196334/?ref_=nv_sr_srsg_0


Elokuvasta julkaistiin myös traileri, joka oli tarjolla Apple Storessa ja sen epäiltiin olevan osa nerokasta markkinointikampanjaa. Teatterilevityksen myötä huomattiin, että näin ei ole, vaan elokuva on juuri niin huono kuin se vaikuttikin olevan. Aito roskaelokuva.


Elokuvan traileri YouTubessa:
https://youtu.be/kPPRB6ErOIU

Suurta suosiota tai näkyvyyttä ei tämä leffa saanut ja on nyt jo unohtunut suurimmalta osalta katsojista, vaikka saikin teatterijulkaisun neljässä amerikkalaisessa kaupungissa.


Elokuvan ohjannut Mark Region on itseoppinut ja haastattelun perusteella myös yrittänyt tehdä kunnollista elokuvaa, mutta epäonnistunut roskaelokuvalle sopivalla tavalla.

Mark Regionin haastattelu:
https://filmmakermagazine.com/4211-interview-after-last-seasons-mark-region/

"Matthew Andrews: They've got, uh, printers in the basement you can use."
Elokuva kertoo kahdesta neurologian opiskelijasta, jotka tapaavat voidakseen selvittää kuka murhaa paikallisen oppilaitoksen opiskelijoita. He käyttävät apunaan telepatiaa ja kokeellisia älysiruja ja yrittävät niiden avulla visualisoida murhaajan sekä estää seuraavan murhan toteutumisen.


Idea on ihan hyvä, mutta toteutus ei. MRI-skanneri on tehty pahvista, dialogissa ei ole järkeä ja koko kuvausympäristö on täysin epäuskottava. Melkein koko elokuva sijoittuu yhteen ja samaan teollisuuskiinteistöön, joka ei ei ole toimiva ratkaisu.



Kaiken kruunaa animaatio, joka on surkeasti toteutettua ja jatkuu aivan liian pitkään. Välillä kohtaukset ovat hauskoja dialogin ja kömpelöiden kauhuefektien takia. Mutta suurimmaksi osaksi elokuva on tylsää katsottavaa.

Kannattaako katsoa?

Elokuvassa on omalaatuinen tunnelma, joka voi kiehtoa katsojaa. Toisaalta leffa on melkoisen tylsä ja kestää 93 minuuttia, joka on vähän liikaa. Se on myös huonolla tavalla halpa ja epäonnistunut, eikä täytä roskaelokuvan positiivisia kriteereitä. Kannattaa mieluummin katsoa The Room, joka on kaikin puolin onnistuneempi roskaelokuva. Tämän elokuvan suhteen pelkkä trailerin näkeminen riittää.