I-kirjaimella alkavat roskaelokuvat : I am Here....Now (2009)


I am Here....Now (2009)

Neil Breen, arkkitehti Las Vegasista aloitti uransa elokuvien parissa Double Down elokuvalla, jonka jälkeen seurasi I am here....Now (neljä pistettä nimessä, ei kolme). Tavallaan voisi sanoa, että Breen on kehittynyt, mutta elokuvaa katsottaessa fiilis on aika sama kuin muissakin Breenin leffoissa. Mitä tässä nyt oikein katsotaan, onko tämä oikea elokuva? Eli roskaelokuvaksi varsin sopiva teos.


Elokuvassa Neil Breenin näyttelemä hahmo, Luoja, joka loi ihmiset nimeltään "The Being" saapuu maapallolle pettyneenä ihmiskuntaan. Hän ottaa ihmismuodon ja vaeltaa ympäri Las Vegasia käyttäen erikoisvoimiaan korruptoineiden ihmisten nuhtelemiseen ja sairaiden parantamiseen. 


Hän myös alleviivaa elokuvan sanomaa, kuinka meidän tulisi pitää maapallosta ja toisistamme parempaa huolta.


I am Here....Now sisältää useita muistettavia kohtauksia, kuten siskokset, joista toinen ehdottaa toiselle stripparin ammattia aina kun elämässä on ongelmia. Taistelu, jossa miestä pahoinpidellään ja dialogi pitää sisällään, mikä on seuraava miehestä irtoava ruumiinosa kuten käsi, korva yms. Tämä kohtaus voi kuulostaa rajulta, mutta toteutus on kuin komediasta, eikä mikään elokuvan väkivaltaisista kohtauksista luo sellaista järkytystä, mitä Breen on varmaankin hakenut. 


Myös elokuvan pyörätuolissa istuva mies, jonka haave elämässä on nähdä Las Vegasin kyltti on mieleenpainuva hahmo. Samoin autovarkaaksi ryhtyvä, (tulevan) stripparin poikaystävä, joka kokee karun kohtalon paikallisen jengin käsissä, johon hän yrittää liittyä.

Kannattaako katsoa?

Kannattaa, koska ensinnäkin elokuvalla on mittaa 87 minuuttia ja suurimmaksi osaksi se jaksaa viihdyttää kestonsa ajan. Koko elokuvan perusta on järjetön, joten se sopii hienosti roskaelokuvien joukkoon. 


I am Here....Now elokuvassa on typerä juoni, paasaavaa alleviivausta ihmiskunnan toimista sekä surkeasti toteutettuja toimintakohtauksia. Vähän turhan  hidas tempo tässäkin leffassa on, mutta kokonaisuutena elokuva on melkein samalla tasolla Fateful Findings elokuvan kanssa.

☆☆☆☆