H-kirjaimella alkavat roskaelokuvat : Hell Comes to Frogtown (1988)


Hell Comes to Frogtown (1988)

Donald G. Jackson oli amerikkalainen elokuvantekijä, joka yritti vuosien ajan saada elokuvia tehtyä. Alun perin Michiganissa asunut ja autotehtaassa töissä ollut Donald sai lopulta sen verran menestystä osakseen, että hän pääsi muuttamaan Los Angelesiin ja tekemään yhteistyötä alan tunnettujen ihmisten kanssa, kuten James Cameronin ja Roger Cormanin.

Hell Comes to Frogtown IMDB-sivustolla:
https://www.imdb.com/title/tt0093171/?ref_=nv_sr_srsg_0


Vuonna 1988 hän loi ja ohjasi elokuvan nimeltään Hell Comes to Frogtown, joka on nykyään kulttiklassikko.
 
Elokuva sijoittuu ydinsodan jälkeiseen aikaan, jossa sodasta selviytyneet ovat enimmäkseen mutantteja, jotka elävät omissa yhteisöissään. Lisäksi on muutamia naisten ryhmiä, jotka etsivät yhä harvinaisemmaksi käyviä miehiä perustaakseen uuden ihmiskunnan.


Roddy Piper näyttelee leffan pääosaa, Sam Helliä, joka kuten leffan nimikin kertoo, menee paikkaan nimeltään Frogtown. Sam on yksi ihmiskunnan viimeisempiä hedelmällisiä miehiä ja hänen tehtävänään on vapauttaa Frogtownin vangittuna olevat naiset ja sen jälkeen...no kyllä te tajuatte.


Mukana tehtävässä Samilla on naiskaksikko, Spangle (Sandahl Bergman) sekä Centinella (Cec Verrell). Siinäpä elokuvan juoni onkin ja se muistuttaa yllättävän paljon Mad Max: The Fury Road leffaa. Pitkä ajokohtaus alussa, jonka jälkeen päästään sinne mihin haluttiin ja sitten ajetaan takaisin.


Elokuva ei kuitenkaan ole niin hyvä ja hauska, mitä voisi kuvitella. Perusta sopii hienosti roskaelokuvaan, mutta toteutus on jossain määrin tylsää ja ennalta arvattavaa, erityisesti leffan lopun osalta.

Kannattaako katsoa?

Suositellaan varauksin. Idea on roskaelokuvaan sopivan typerä ja leffan jaksaa katsoa loppuun asti. Mestariteos se ei ole, mutta jotain hienoja kohtauksia on leffassa mukana. Hell Comes to Frogtown ei kuitenkaan ole niin onnistunut roskaelokuva, kuin ideasta voisi päätellä. Hienoinen pettymys genressään.

☆☆☆